جشن تالاب گندمان، مردمی و تحسینبرانگیز
امسال در هفته تالابها و همزمان با آئینهای بزرگداشت “روز جهانی تالابها” در استانهای تالابی کشور؛ به همت انجمن محیط زیستی تسنیم و حمایت و پشتیبانی اداره کل حفاظت محیطزیست چهارمحال و بختیاری و همراهی بخشداری و شهرداری و نهادهای دولتی و دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاهای اطراف تالاب گندمان، شاهد برگزاری جشنی مردمی و تحسینبرانگیز در حاشیه تالاب ارزشمند گندمان بودیم.
آنچه این “جشن تالاب” را با جشنهای سالهای گذشته متفاوت کرده بود حضور بیش از ۱۰۰۰ نفر از جوانان و زنان و مردان جوامع محلی اطراف تالاب گندمان به همراه کودکان خود بود که بهرغم هوای بارانی و زمستانی مشتاقانه و مسئولانه در این جشن شرکت کرده بودند.
استفاده از نمادهای بومی و محلی همراه با موسیقی و بازیهای محلی بر جذابیتهای این جشن افزوده بود و بیشک عشق و دلبستگی این مشتاقان به سرزمین مادریشان باعث شد تا بارش باران و سرمای هوا را برای آنان قابلتحمل کند و بیش از ۲ ساعت پرانرژی و پرطراوت در مورد تالابها بهعنوان نگینهای ارزشمند طبیعت وطنشان گفتگو کنند.
این جشن تالابی خانوادگی با حضور اهالی روستاهای اطراف تالاب و اهالی گندمان و بسیاری از هموطنان شهرستان بروجن و شرکت مدیران و مسئولان استانی و شهرستانی از ساعت ۹ صبح روز جمعه ۱۰ بهمنماه ۱۳۹۳ در محل غار اشک زلیخا (اشکفت) در حاشیه تالاب گندمان همراه با موسیقی و بازیهای بومی محلی و اهدای جوایز به فعالان و دوستداران تالاب خصوصاً جوانان و کودکان برگزار شد.
اعضای تلاشگر انجمن محیط زیستی تسنیم بهعنوان میزبانان این جشن مدیرکل حفاظت محیطزیست استان، فرماندار شهرستان بروجن و بخشدار گندمان به همراه بودند که در سخنانی کوتاه ضمن ابراز خرسندی وصفناپذیر از حضور چشمگیر مردم، ارزشهای کمنظیر و شرایط مناسب برای ثبت بینالمللی تالاب گندمان در کنوانسیون رامسر را بیان کرده و بر مشارکت مردم برای بهرهبرداری مسئولانه از این تالاب تأکید کردند.پس از اهدای جوایز به برندگان مسابقات نقاشی دانشآموزان و بازیهای محلی بانوان و مردان و همچنین فعالان تالابی ساکن در روستاهای اطراف تالاب گندمان، تشکیل زنجیره انسانی در اطراف تالاب و همعهد شدن برای پاسداری و بهرهبرداری مسئولانه از این تالاب، برنامه پایانی این جشن بود.
تالابها در شمار مهمترین زیستبومهای حساس و شکننده قرار دارند و به لحاظ کارکردهای زیستمحیطی، اقتصادی، امنیت غذایی و گردشگری از جایگاه بیهمتایی در زندگی جوامع انسانی خصوصاً جوامع محلی اطراف این محیطهای آبی دارد. از همین رو، همواره از تالابها بهعنوان نگین و شاخص سرمایههای طبیعی برای آیندگان نامبرده میشود و در توافقی جهانی ۲ فوریه برابر با ۱۳ بهمن را به نام “روز جهانی تالابها” نامگذاری کردهاند تا با برگزاری آیینهای در پاسداشت این روز، اهمیت و کارکردهای تالابها برای مردم بیان شود.
در همین رابطه:
– خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا): جشن پاسداشت روزجهانی تالاب ها درتالاب گندمان شهرستان بروجن برگزار شد
– خبرگزاری فارس: جشن پاسداشت روز جهانی تالابها در تالاب گندمان برگزار شد
– خبرگزاری مهر: جشن پاسداشت تالابها در گندمان برگزار شد/ حضور ۱۰۰۰ نفر در هوای بارانی
– خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): جشن پاسداشت روز جهانی تالابها در تالاب گندمان چهارمحال و بختیاری برگزار شد
محمود رضا پولادی گفته است:
۱۲ بهمن, ۱۳۹۳ در ساعت ۱۷:۳۹
درود بر هومان خاکپور عزیز و مردم خونگرم بختیاری و دیار گندمان
در کازرون نیز ادینه گذشته چنین برنامه ای برگزار د
http://kazeroongeo.blogfa.com/post-683.aspx
خداوند به شما و همه یتلاشگران عرصه محیط زیست قوت وتندرستی بدهد
هومان خاکپور گفته است:
۱۲ بهمن, ۱۳۹۳ در ساعت ۲۰:۳۳
درود بر پولادی عزیز و بامرام
خبر تلاشهای بیمنت و روشنگرانه شما عزیزان در دیار باصفای کازرون را هم دارم.
بهترینها را برایتان آرزو دارم.
رضا درخشنده گفته است:
۱۳ بهمن, ۱۳۹۳ در ساعت ۰۱:۱۱
آقای مهندس خاکپور عزیز
خدا قوت ، امیدوارم که در سایر زیمنه های محیط زیست استان نیز همچنان فعال و پویا باشید. حضور شما بزرگواران در عرصه محیط زیست این نوید را می دهد که محیط زیست تنها نیست.
ارادتمند شما رضا
میلاد(کرمانشـاه) گفته است:
۲۵ بهمن, ۱۳۹۳ در ساعت ۲۳:۴۱
وقتی خداوند از پشت ، دستهایش را روی چشمانم گذاشت
از لای انگشتانش آنقدر محو دیدن دنیا شدم
که فراموش کردم منتظر است نامش را صدا کنم . . .
kermanshahan20.blogfa.com (وبلاگ دیدنیهای کرمانشاهان)
kermanshah29.blogfa.com (وبلاگ کرمانشـاه پایتخت گردشگری وتاریخ وتمـدن)
kermanshah39.blogfa.com (وبلاگ اخبار کلانشهر کرمانشـاه)
محسن صیدالی بختیاری گفته است:
۴ اسفند, ۱۳۹۳ در ساعت ۲۳:۵۹
با سلام و تقدیر از انجمن تسنیم و مرد نستوه و خستگی ناپذیر طبیعت مرد ایل جلیل بختیاری جناب آقای مهندس خاکپور
نظر به اهمیت مشارکت جوامع محلی در فرایندهای مختلف توسعه به ویژه حفاظت و صیانت از منابع طبیعی و محیط زیستی، شکل گیری این حرکت در حاشیه تالاب گندمان به عنوان یک میراث طبیعی ماندگار و کهن، اقدام که نه بلکه نهضت و حرکتی جریانی و پویاست و درخور تحسین.
اینجانب به عنوان یک دانش آموخته دکتری علوم محیطی و زمین(جغرافیا)، این حرکت زیبا را ارج نهاده و وقوع آن را برای اولین بار در استان چهارمحال و بختیاری-بام ایران- زمینه ساز فصلی نو و نقطه عطفی ر تاریخ محیط زیست ایران و زاگرس میانی دانسته و خط بطلانی بر باور غلط آموزش ناپذیری و نظریه های منحط امتناعی توسعه در جوامع محلی روستایی و عشایری می دانم.
باز هم تقدیر و بازهم دست مریزاد
حسن ختام تک بیتی از قصیدۀ معروف کلاریه از پدر شعر بختیاری مرحوم آدارب خان افسر بختیاری:
ای کوهه سر به هوا پا به زمین ای کوه لار ای کهن گشته به دورون فلک ای کلار
زیبا و جاودان باد زاگرس و بختیاری
چهارمحال چه دلنشین چه باصفایه
بختیاری بهترین خاک خدایه
دکتر محسن صیدالی بختیاری
دکترای جغرافیا و برنامه ریزی-مدرس دانشگاه-کارشناس آمایش و برنامه ریزی – استانداری تهران
عضو انجمن ارزیابی محیط زیست ایران
هومان خاکپور گفته است:
۵ اسفند, ۱۳۹۳ در ساعت ۲۱:۴۱
درود بر محسن صیدالی عزیز
در این سالهای اخیر که به معنای واقعی در حوزه مشارکت جوامع محلی و بومی کار میکنیم آنچه در این روند برای ما نمود عینی یافته است این است که اگر مردم جدی گرفته شوند و نگاه از بالا به پایین بر روی مردم جوامع محلی و بومی برداشته شود میتوان به مشارکت واقعی و مسئولانه مردم دست یافت. مهم آن است که جایگاه حقیقی مردم محترم شمرده شود و صادقانه به مردم آگاهی داده شود ….
از اینکه به بنده و همکارانم در انجمن تسنیم لطف داشتید و برای ادامه دادن به ما انرژی میدهید صمیمانه سپاسگزاریم.