استاندار چهارمحال و بختیاری در حمایت از پلنگ ایرانی از دیگران سبقت گرفت
حقیقت آن است که پلنگهای زاگرس حال و روز خوشی ندارد. این واقعیت تلخی است که اضافه بر فعالان و متخصصان حوزه محیط زیست، مسئولان دولتی و متولّی هم بر آن مهر تأیید میزنند! ماجرای نگران کنندهای که در شمار اولویتهای کاری و مأموریتهای سازمانی استاندار چهار محال و بختیاری – آقای قاسم سلیمانی دشتکی – قرار گرفته و در ۷ دیماه ۱۳۹۲ بهانه نوشتن نامهای به خانم ابتکار میشود تا سازمان حفاظت محیط زیست کشور، تدوین طرحهای منطقهای و ملی حمایت از پلنگ ایرانی را ردیف برنامههای اولویتدار خود قرار داده و قبل از آنکه فرصتها از دست برود، این گربهسان ایرانی را از خطر انقراض نجات دهد.
اقدام تحسینبرانگیز استاندار چهارمحال و بختیاری را ارج نهاده و آرزو میکنیم تا دیگر همقطاران قاسم سلیمانی – خصوصا” زاگرسنشینان – نیز چنین دغدغههای محیط زیستی را در شمار برنامههای توسعهای اولویتدار مناطق خود قرار دهند. متن کامل این نامه را میتوانید در زیر بخوانید:
سرکار خانم دکتر ابتکار
معاون محترم رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور
با تقدیم سلام و احترام
افزایش شمار پلنگهای کشته شده در سالهای اخیر و خصوصا” ۹ ماهه سال ۱۳۹۲، نگرانیهای زیادی را در خصوص خطر انقراض این گربهسان ایرانی در میان دوستداران محیط زیست و بسیاری از مسئولان کشوری ایجاد کرده است و به همین دلیل است که از سوی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) که وظیفهی پایش گونههای در معرض خطر انقراض را بر عهده دارد، در ردهی گونههای نادر و در خطر انقراض قرار گرفته است. اما خوشبختانه هنوز هم میتوان این بزرگترین گربه سان را دربسیاری از کوهستانهای زاگرس دید.
کمتوجهی در زمینه پایش و تعیین جمعیت واقعی پلنگها، نداشتن پروژههای حمایتی منطقهای، ملی و بینالمللی؛ حفاظت از این گربهسان ایرانی را در وضعیتی شکننده و نگرانکننده قرار داده است. نبود برنامههای مدون آموزشی و آگاهیبخشی بهمنظور ظرفیتسازی اطلاعاتی و آشنایی بیشتر جوامع محلی با اهمیت و ارزش این میراث طبیعی جانوری و همچنین نداشتن آگاهیهای لازم در زمینه چگونگی رفتار با این حیوان ارزشمند در محیطهای طبیعی و زیستگاههای تخریب شدهاش، سبب شده است که این گونه حمایتی در معرض خطر انقراض قرار گیرد.
لذا پیشنهاد میگردد سازمان حفاظت محیط زیست، نخست زیستگاههای مهم این گربهسان را شناسایی و برای افزایش ضریب حفاظتی آن مناطق طرحهای حمایتی در سطوح منطقهای، ملی و بینالمللی با هدف حفاظت از پلنگ ایرانی تعریف کند. یقینا” افزایش سطح حفاظت فیزیکی به همراه مدیریت علمی زیستبومها که در برگیرنده مباحث آموزشی و جلب مشارکت جوامع محلی باشد در شمار برنامههای محوری حفاظت از این گونه در معرض خطر در زاگرس است که انتظار است در ردیف اولویتهای آن سازمان و ادارات کل حفاظت محیط زیست استانها قرار گیرد تا بقای درازمدت همین تعداد اندک پلنگهای ایرانی در کوهستانهای کشور تضمین شود. در همین راستا آمادگی دستگاههای اجرایی استان برای همکاریهای منطقهای با پروژههای حفاظت از پلنگ ایرانی را حضورتان اعلام میدارم. خواهشمند است دستورات لازم در این خصوص صادر فرمایید.
قاسم سلیمانی دشتکی
استاندار چهارمحال و بختیاری
در همین رابطه:
– خبرگزاری ایرنا: وقتی استاندار چهارمحال وبختیاری در حمایت از پلنگ ایرانی پیشقدم می شود
– محمد درویش در خبرآنلاین: از استانداری که گورخرها را مصیبت میخواند تا استانداری که پلنگها را موهبت میداند!
مهار بیابان زایی » بایگانی » از استانداری که گورخرها را مصیبت میخواند تا استانداری که پلنگها را موهبت میداند! گفته است:
۱۱ دی, ۱۳۹۲ در ساعت ۱۴:۳۷
[…] مرد شمارهی یک استان چهارمحال و بختیاری دارد. کافی است نگاه طبیعتگرانهی وی را با همتای پیشینش در همان استان مقایسه کنیم که چگونه […]
شهروحش گفته است:
۱۲ دی, ۱۳۹۲ در ساعت ۱۸:۳۸
بادرود برهمه مردم بافرهنگ وفهیم بختیاری ،واقعا باشنیدن خبر حرکت هواداران مسجد سلیمان و نامه اخیر استاندارد چهارمحال وبختیاری ،ارادت وعلاقه ام به این مردم فهیم دوجندان شد .امیدوارم که همیشه سبز وخرم باشید
وضعیت ناگوار پلنگ ایرانی از مرز هشدار هم گذشته است! | دیدهبان طبیعت بختیاری گفته است:
۱۷ دی, ۱۳۹۲ در ساعت ۲۰:۵۵
[…] آمده و واکنشهای قابلتحسینی از برخی دولتمردان مانند استاندار چهارمحال و بختیاری را شاهد بودیم اما بهنظر میرسد اقدامات حساسسازی و […]
ديدبان ازاد گفته است:
۱۳ اردیبهشت, ۱۳۹۳ در ساعت ۲۲:۳۰
با سلام
پلنگ ایرانی را باید حفاظت کرد نه اینکه بکشیم .
من چهار سال پیش فیلمی دیدم که یک قلاده پلنگ در روستای رحیم اباد بخش ناغان به دست چوپانان کشته شده است.
به امید ان روزی که پلنگ ایرانی هم زیستگاه حفاظت شده ای داشته باشد.